Publicaties

Kerkbode 14 2016_Pagina_1Artikel in Kerkbode van het Noorden – 9 juli 2016
Het is een verslag van een reis die Ineke maakte met TEAR-Nederland naar Oeganda, waar zij onder andere een bezoek mocht brengen aan de vrouwengevangenis.

Klik hier om het artikel te lezen.

 

 

 

 

spe-20160206-010Zaterdag 6 februari 2016 verscheen er in het Friesch Dagblad een interview met onze gevangenenpastor Ineke Baron.

Klik om het artikel te lezen.

 

 

 

 

Kerkbode_2013-12

Artikel in ‘Kerkblad van het Noorden’ – 21 december 2013
kerstfeest in Het Poortje 

Een poosje geleden vroeg de activiteitenbegeleiding van jeugdgevangenis Het Poortje in Veenhuizen mij of ik iets in de jongerenkrant wilde schrijven over het kerstfeest. …. Maar hoe leg ik dat nu uit? Lees het hele artikel.

 

 

“Toen Jezus opstond en naar de hemel voer, ‘verging’ zijn plaats hier op aarde. Wij hoeven niet zijn plek in te nemen. Jezus nodigt ons uit Hem te volgen.”

Reformatie_06-27_14-16.
Artikel in De Reformatie, verschenen op 27 juni 2014
‘Het gaat dus om mij..’
In gesprek met gedetineerden

Het was voor de tweede keer dat hij tijdens een verlof naar de kerk ging. De eerste keer was hij te laat geweest en had hij stilletjes een plekje gezocht, nu was hij een halfuur eerder gekomen en zat hij ergens achterin. Voor mij is het altijd bijzonder om iemand die ik van ‘binnen’ ken, ‘buiten’ de gevangenis  tegen te komen, maar dat gold zeker voor deze jongeman, en dan nog wel in de kerk … Lees verder…

E-book oLevenslangPaperback
Levenslang
Het verhaal van een TBS’er

Levenslang vertelt het aangrijpende verhaal van een TBS’er. Hoe kwam hij tot zijn afschuwelijke daden en hoe verging het hem erna? Kun je na zo’n daad nog in het reine komen met jezelf, met God? Of zelfs met je naaste? Bob is TBS’er vanwege de moord op zijn ex en zijn schoonmoeder, en krijgt levenslang. Hij doet verslag van zijn leven, een aangrijpend verhaal. Niet alleen hij, maar ook zijn schoonvader, die maanden in het ziekenhuis heeft gelegen en met het gemis van de dierbaarste mensen in zijn leven verder moet, heeft levenslang. Het boek schuurt en doet geen enkele moeite om alles rond te krijgen. Op een indringende manier laat het zien hoe onvoorstelbaar moeilijk het is om te vergeven.
Het boek is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In 2008 kreeg Ineke de vraag van een gedetineerde of ze zijn levensverhaal wilde opschrijven. Toen dit verhaal Niels de Jong onder ogen kwam, liet het hem niet los en heeft hij het in de ‘ik-vorm’ herschreven.

Augustus 2013 ISBN 978 90 239 2700 6 Ca. € 14,90 E-book of Paperback

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.